Jurassic Rock Mikkeli

 

 

Jurassic Rock

 

Legendaarinen Jurassic Rock Mikkelissä täyttää tänä vuonna huikeat 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tarjolla on upea kattaus eturivin artisteja niin suomesta kuin muualtakin maailmasta.

Ensin vähän Jurassic Rockin historiaa. Jurassic Rock tunnettiin aiemmin nimellä Dinosaurock, ja välissä ehti olla myös muutaman vuoden breikki ennen kuin Jurassic Rock potkaistiin kunnolla käyntiin. Festari järjestettiin alunperin Mikkelin Visulahdessa ja kaksi vuotta sitten se siirtyi lähemmäs keskustan palveluja, Mikkelin Kenkäveronniemen pelloille. Alunperin Festari oli kaksipäiväinen ja vuonna 2013 tehtiin päätös pidentää juhlinta aikaa kolmipäiväiseksi. Tänä kyseisenä vuonna Jurassick Rock pidettiin myös viimeisen kerran Visulahden matkailukeskuksen alueella. Alunperin festaria olivat Mikkelissä puuhaamassa Elmu, eli Mikkelin elävän musiikin ystävät. Sittemmin festarin järjestämisen otti kontolleen Jukka Holmsted, jonka touchissa näkeekin jo todellisen ammattilaisen otteet.

Vuosi vuodelta esiintyjäkaarti on muuttunut vaikuttavammaksi ja kansainvälisemmäksi. Festari alkaakin olla jo hyvin tunnettu ainakin koko suomessa jos ei jo muuallakin maailmassa. Tapahtuma onkin kerännyt ympärilleen mukavan määrän erilaisia toimijoita ja sponsoreita.

Kävijämäärät ovat nousseet tasaisesti joka vuosi ja lippujen ennakkomyynti on tullut enstistä tärkeämmäksi. Eli jos halajat Jurassic Rockiin kesällä, on paras olla ajoissa liikenteessä että saa varmistettua itselleen liput tapahtumaan.

Ajankohta tapahtumalle on hyvin valittu 5.-7.8., yleensä tämä ajankohta on Suomen kesän lämpimintä aikaa. Sää onkin suosinut festaria melkeinpä joka vuosi ja tunnelma on kaiken kaikkiaan ollut hyvä. Järjestyshäiriöitä ei tässä tapahtumassa ole juurikaan ollut. Tämä kertoo mielestäni osaltaan siitä että tapahtuma on hyvin organisoitu ja ihmisten fiilis on hyvä heidän tullessaan kuuntelemaan musiikkia ja relaamaan. Muutama vuosi sitten tapahtuma otti käytttöön Jurassic Picnikin. Tapahtuma alkaa puolenpäivän aikaan ja esiintymässä on hiukkasen varttuneemmalle väelle kohdistettuja artisteja. Picnik onkin saavuttanut nopeasti suuren suosion mukavana tapahtumana, jonne voi hyvin tulla nauttimaan eväitään vaikka lastenkin kanssa.

Festari alueella on tietenkin myös mahdollisuus yöpyä ja alueen maasto sopiikin tähän todella hyvin. Alue on kuivaa ja aurinkoista entistä  Kenkäveron pappilan peltoa jossa saimaa on aivan kivenheiton päässä. Mikkelin keskustaankaan ei ole matkaa kuin 1,5 kilometriä, joten jos tulee tarvetta käydä kaupassa, alkossa tai muuten vain shoppailla, sinnekkään ei ole pitkä matka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *