Kesän kuumimmat festarit

Kesä on koittanut Suomeen, ja kesä, live-musiikin ystäville tarkoittaa oikeaa kultakautta. Kesällä joka viikonloppu on jotkut festivaalit, useimpina viikonloppuina useammat. Missä tahansa päin Suomea oletkin, aina löytyy jokin musiikkitapahtuma. Sen vuoksi kannattaakin suunnitella ajoissa, mihin niistä haluaa osallistua. Useimmat, etenkin suosituimmat festivaalit ovat melko kalliita osallistua. Esittelemme muutamia suosikeistamme, kesän festareiden joukosta.

  • Flow Festival on järjestetty jo yli kymmenenä vuotena peräkkäin, mutta vasta viime vuosina, saavuttanut suuren suosion nuorten musiikin ystävien keskuudessa. Flow Festival keskittyy urbaaniin musiikkiin, kuten indie poppiin, sekä hip hoppiin. Musiikin lisäksi Flow Festival on myös taidetta, hyvää ruokaa, ja modernia designia, täynnä. Tämän vuoden esiintyjinä nähdään muun muassa Sia, Iggy Pop, Jamie xx, sekä paljon muita.
  • Pori Jazz on pitkän perinteen omaava festivaali, joka on myös kestoltaan poikkeuksellisen pitkä. Jopa yli viikon kestävä festari on enemmän vanhemman kansan mieleen, ja vaikka nuoria osallistujiakin riittää, Pori Jazzeilla jammailijoiden keski-ikä on huomattavasti korkeampi, kuin useimmilla festareilla.
  • Ruisrock on Turun Ruissalossa järjestettävä festivaali, jossa esiintyy kymmeniä suomalaisia ja ulkomaisia artisteja. Kattaus on niin laaja, että lähes jokainen löytää joukosta suosikkeja. Ruisrock onkin yksi kesän suosituimmista festareista joka vuosi.
  • Kalajoen juhannus on perinteinen juhannuksen viettotapa tuhansille suomalaisille. Kalajoen juhannus järjestetään nimensä mukaisesti Kalajoen hiekoilla, meren rannassa. Festareilla pääset kuulemaan kaikkia, juuri nyt pinnalla olevia artisteja. Tänä juhannuksena mukana ovat esimerkiksi Aurora, Sanni, Evelina, Mikael Gabriel, Nikke Ankara, ja Anna Abreu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *