Club Liberté

Club Liberté oli Kalliossa toimiva musiikkibaari, josta monella on lämpimiä muistoja. Tämä keikkapaikka sijaitsi Helsingin Kalliossa, kuuluisalla Kolmannella Linjalla ja moni musiikin kuuntelija palasi katsomaan bändejä kerta toisensa jälkeen. Mikä Club Libertéstä sitten teki niin hyvän keikkapaikan?

Paras paikka live musiikille

livekonserttiTunnelma Club Libertéssä oli aina lämmin ja kaikenlaiset ihmiset otettiin vastaan muitta mutkitta! Tämä onkin tärkeää, sillä hyvä keikkapaikka ei ole valikoiva niin musiikin kuin kuuntelijoidenkaan suhteen. Myös pienemmät bändit pääsivät Club Libertén lavalle ja toivat mukanaan ystävänsä ja perheensä, ja näin yleisö täyttyikin nopeasti ihmisistä ja baari sai tietysti lisää asiakkaita.

Anniskeluoikeudet kuuluvat suomalaiseen musiikkikulttuurit, sillä usein konsertit järjestetään iltaisin, ja ihmiset tietysti tykkäävät juoda drinkin tai pari musiikin kuuntelun lomassa. Tämä tietysti riippuu konserttipaikasta, mutta myös klassisen musiikin konserteissa tarjoillaan alkoholia, vaikkakin vähän eri tyylillä kuin perinteisessä baarissa. Joka tapauksessa yhdeksi Club Libertén valttikortiksi muodostui nimenomaan sen välittömyys, kaikki olivat tervetulleita nauttimaan yhdessä musiikista ja toistensa seurasta, ja tunnelma oli kirjaimellisesti katossa viikonlopusta toiseen.

 

Yksi asia, joka myös vaikuttaa keikkapaikan suosioon, on tietysti hintataso. Kalliimmissa paikoissa yleisökin valikoituu lompakon paksuuden mukaan, mikä saattaa olla joko hyvä tai huono asia, riippuen minkä tyylistä yleisöä keikan järjestäjä havittelee. Jo lippujen hinnat saattavat olla Suomessa korkeat, puhumattakaan sitten keikan aikana naut

 

Muita keikkapaikkoja Helsingissä

Emme voi kuitenkaan jäädä suremaan Club Libertén menetystä enää, vaan on aika tähyillä uusia keikkapaikkoja! Pääkaupunkiseutu tietysti on otollinen paikka live musiikin suhteen, sitä on paha kiistää. Parhaat keikkapaikat mielestämme tällä hetkellä ovat:

 

tavastia

Tavastia, Helsinki

Tunnettu musiikkiklubi Tavastia ei jätä ketään kylmäksi ja lavalla soittavat niin parhaat kotimaiset bändit kuin huippusuositut ulkomaiset muusikotkin.

 

On the Rocks, Helsinki

On the Rocks sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, ja kuten nimestäkin voi arvata, rockia on tässä baarissa tiedossa!

 

Nosturi, Helsinki

Nosturi on ELMU:n, eli Elävän Musiikin Yhdistyksen, pyörittämä musiikkikeskus, jossa näkee kaiken tyylisiä artisteja Suomesta ja ulkomailta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *