Festivaalikesä tulee taas

Kesä on artisteille useimiten kiireistä aikaa, kun koko Suomi täyttyy erilaisista pienemmistä ja suuremmista musiikkitapahtumista. Osa artisteista keskittyy keikkailuun ihan huolella, ja käy hyvin monilla festarikeikoilla kesän aikana, kun taas toiset haluavat valita vain tietyt kohteet. Kaikki artistit eivät välttämättä keikkaile ollenkaan, ainakaan festareilla, mutta kannattaa ehdottomasti nauttia heidän keikoista, jotka jaksavat Suomea kesäisin kierrellä. Festivaaleissa on aina omanlaisensa tunnelma tavallisiin keikkoihin verrattuna, joten kannattaa ehdottomasti sännätä paikan päälle kokemaan tämä jossain Suomen festivaaleista.

Festivaaleja ympäri Suomen

Millaisia festivaaleja on tarjolla ja missä?

Suomessa on muutama suurempi festivaali, jotka varmasti kaikki ovat kuulleet mainittavan. Näitä on esimerkiksi Provinssi, Ilosaarirock, Ruisrock sekä Tammerfest. Festivaaleja löytyy moniin eri musiikkiteemoihin pohjautuvia, ja ne ovat myös suunnattu vähän eri ikäluokille. Löytyy rock n rollia, tangoa, poppia, hoppia, heviä, jazzia ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kesän yksi festivaalikohokohdista on tietenkin juhannus, ja silloin monet eri festivaalit kilpailevat asiakkaistaan. Juhannuksena järjestetäään muun muassa Himosjuhannus Himoksella, Kalajoen Juhannus Kalajoella sekä Nummirock Ilmajoella. Ennen hyvin suosittu juhannusfestivaali oli myös Raumalla järjestettävä Raumanmeren Juhannus.

Kesäkuun lopulla on vielä tarjolla muun muassa Iskelmäfestivaalia, Provinssi Seinäjoella sekä Tuska Helsingissä. Suomessa kesän tapahtumat, mukaan lukien eri festivaalit, pärähtävät kunnolla käyntiin vasta heinäkuun puolella. Koko Suomi täyttyy etenkin kaikkien heinäkuisten viikonloppujen osalta festareita, markkinoista ja monista pienemmistä kesäisistä tapahtumista. Monet virastot ovat suljettuna heinäkuun ajan, ja kaikki haluavat nauttia tästä lämpöisestä kuukaudesta täysin siemauksin.

Heinäkuun puolella Suomi täyttyy tapahtumista

Heinäkuun jälkeenkään festivaalit eivät suinkaan ole vielä ohi, vaan vielä on jäljellä tapahtumia ympäri Suomen. Esimerkiksi Rovaniemellä järjestetään Simerock 11.-12. elokuuta. Saman viikonlopun aikana järjestetään myös Flow Festivaali Helsingissa sekä Runnirock Iisalmessa.

Monenlaista kattausta on siis tarjolla ympäri Suomen ja koko kesän, joten kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa edes yksistä Suomen festivaaleista tämänkin kesän aikana. Useimmilla festivaaleilla on monen eri musiikkigenren edustajia, mikäli haluat kuunnella monenlaista musiikkia, tai et halua keskittyä vain yhdenlaisen musiikin festivaaleihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *