Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat

Yksi liian vähälle mediahuomiolle jäänyt musiikinlaji on Suomalainen kansanmusiikki. Onneksi tätä musiikinlajia kuitenkin vaalitaan joka vuotisilla Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, jotka ovat pohjoismaiden suurin kansanmusiikkitapahtuma. Nämä festarit ovat myös kiinteästi osa Suomen kesän live-musiikkitarjontaa.Kaustinen1 Näitä musiikkijuhlia on järjestetty jo huikeat 48 kertaa, joka onkin todella pitkä historia suomalaiselle musiikkijuhlalle. Se että nämä festerit ovet keränneet vuosi toisensa jälkeen suuren määrän yleisöä. kertoo kuitenkin siitä että kansanmusiikilla on vankka sija suomalaisten sydämissä. Tämä upea musiikkijuhla on jopa valittu aikoinaan Songlines Magazinen johdosta 25 parhaan kansainvälisen musiikkijuhlan joukkoon.

Näitä musiikkijuhlia vietetään 11.-17.7.2016 tutussa paikassaan Kaustisilla. Tarjolla on huikea määrä erilaista kansanmusiikkia. Paikanpäällä pääsee esimerkiksi seuraamaan sekä musiikki että tanssiesityksiä, erilaisia työpajoja, puskasoittoja, seminaareja, kursseja ja monenmoisia jameja. Laajuudessaan tämä musiikkijuhla
hakee vertaistaan ja kulttuuritapahtumana on ehdottomasti myös yksi merkittävimmistä.

Erilaisen tästä musiikkijuhlasta tekee mm. se, että sen yleisötyö on erittäin osallistavaa ja sekä artistit että yleisö ovat vahvasti vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tarkoitus on että Kaustisen kansanmusiikkijuhla tukee omalta osaltaan suomalaisen kansanmusiikin ja tanssin säilyvyyttä ja myös omalta osaltaan kehittää sitä niin, että se pystyisi paremmin mukautumaan myös nykyihmisen vaatimuksiiin. Vaikka monien korvissa sana kansanmusiikki saattaakin kuulostaa joltakin jota vanhukset harrastavat ja kuuntelevat, tosiasia on että se on tärkeä osa meidän jokaisen historiaa ja perinteitä.

Nämä festarit ovat siitä mukavat, että ne kestävät kokonaisen viikon ja joka päivälle on tarjolla uskomattoman mielenkiintoisia tapahtumia. Musiikkijuhlilla valitaan myös perinteisesti vuoden yhtye ja esitellään vuoden yhtyeet kautta aikain.

Esiintymässä on esimerkiksi muutamia mainitakseni Jesse Kaikuranta, Timo Alakotila& Karen Tweed(UK), Haaga Folk Machine ja Jarkko Martikainen, Olavi Uusivirta, Ottoset, Pave Maijanen, Kirkonkylän pelimannit, Kainuun kavalkadi, Naiskuoro Harput ja Vanhanpiian Pojat sek’ todella monia muita kovan luokan artisteja ja bändejä.

Kuten ylläolevasta videosta saattaa huomata, tunnelma näillä musiikkijuhlilla on rento ja lämminhenkinen. Täällä koetaan vahvaa yhteisöllisyyttä ja otetaan kaikki mukaan osallistumaan ja nauttimaan hyvästä musiikista ja tunnelmasta.

Lipuista lisää infoa tämän LIPPU-linkin alta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *