Miten löytää uutta musiikkia

sormet

Tänään keskitymme siihen, kuinka on mahdollista löytää uutta musiikkia kuunneltavaksi. Tulin pohtineeksi asiaa taannoin, kun kuuntelin musiikkia tavalliselta soittolistaltani, ja mikään kappale ei miellyttänyt korvaa. Kaikki kappaleet olivat niin kuultuja, ja janosin jotain uutta. Sitä kautta aloin tutkia, mistä on mahdollista löytää uutta kuunneltavaa.

  1. Spotify. Spotify on musiikkipalvelu, jota ainakin itse käytän päivittäin. Spotifyista löytyy listat uudesta musiikista, suositummista kappaleista eri maissa, ja jopa juuri sinulle optimoituja soittolistoja. Spotify on palvelu, josta on helppo löytää uutta kuunneltavaa vaikka joka päivä, ilman että tarvitsee edes etsiä. Voit kuunnella musiikkia, joka on juuri ilmestynyttä, tai jos musiikin ei tarvitse olla uutta, voit löytää vanhemmista kappaleista uusia suosikkeja kuuntelemalla erilaisia soittolistoja eri tyylilajeista. Spotifyista löydät varmasti soittolistan jokaiseen mielentilaan, ja jos sopivaa ei löydy, voit aina luoda mieleisesi soittolistan, jonka voit joko pitää vain itselläsi, tai jakaa julkisena, jotta muutkin musiikin ystävät voivat inspiroitua soittolistastasi.
  2. Radio. Kuuntelemalla radiota on helppo kuulla uutta musiikkia, sillä radiokanavat saavat yleensä ensimmäisten joukossa soittoon uudet kappaleet. Nykyään radiota voi kuunnella vaikka netissä. Etsi musiikkimakuasi vastaava kanava, ja kuuntele. Jos kuulet hyvän kappaleen, mutta et tiedä sen nimeä, Shazamin tapaiset sovellukset, joita saa ladattua älypuhelimiin, auttavat tunnistamaan musiikkikappaleen jo muutamasta soinnusta. Monilla radiokanavilla on myös tietyt ohjelmat, joissa soitetaan pelkästään uutta musiikkia. Yhtenä esimerkkinä on Yle X:n Uuden musiikin aamuvuoro.
  3. Uudet albumit. Esimerkiksi levykaupoista, tai netissä CDON.com -sivustolta voit etsiä uusia levyjä hankittavaksi. Vaikka et aina haluaisikaan ostaa levyjä, voit tarkistaa uusimman levyvalikoiman, ja sen jälkeen etsiä, löytyykö kyseistä albumia esimerkiksi Spotifyista kuunneltavaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *