Tavastia – Suomen tunnetuin elävän musiikin klubi

Kun miettii Suomen legendaarisimpia keikkapaikkoja, tulee auttamatta mieleen yksi klubi, ja se on Helsingin keskustassa sijaitseva Tavastia. Harva keikkapaikka pystyy pitämään itsensä trendikkäänä yli 40 vuotta, mutta Tavastia on jollain keinoin onnistunut siitä. Klubi avattiin jo vuonna 1970. Sitä ennen tiloissa toimi tanssiravintola Hämis. 70- ja 80 – luvuilla Tavastialla soi rokki ja myöhemmin punk, nykyään vähän kaikenlainen musiikki. Tavastialla on silti oma tyylinsä, eikä sinne ihan helposti pääse vieläkään esiintymään.

tavastia

Haluatko sinä käymään tälle eläväiselle klubille, jossa vanhempasi ovat bailanneet, mutta joka vieläkin lauantai-iltaisin täyttyy juhlijoista lauantaidiskon merkeissä? Tulevia keikkoja Tavastialla on tänä vuonna esimerkiksi Maija Vilkkumaa, J.Karjalainen, Popeda, JVG, Reckless Love, sekä paljon muita suomalaisia ja ulkomaisia bändejä. Tavastian tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Liput keikoille ovat yleensä 10 – 15 euron luokkaa, riippuen toki esiintyjästä. Joidenkin ulkomaisten esiintyjien keikat saattavat maksaa hieman enemmän. Lippuja voi ostaa joko ennakkoon Tiketin verkkokaupasta, tai suoraan ovelta. Osa keikoista myydään kuitenkin nopeasti loppuun, ja ovella on pitkä jono, mikäli esiintyjä on suosittu, joten lipun ostaminen ennakkoon kannattaa ehdottomasti. Ennakkoon hankitun lipun avulla pääsee myös jonon ohi sisään.

Tavastia sijaitsee Helsingin Kampissa, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4 – 6, ja klubi on avoinna sunnuntaista torstaihin kello 20 – 01, ja perjantaista lauantaihin kello 20 – 04. Ikäraja on K-18, ellei toisin mainita. Joillekin alkuillan keikoille ei välttämättä ole ikärajaa. Ajankohtaiset uutiset tulevista tapahtumista Tavastialla löydät sen Facebook-sivulta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *