Tangon taikaa

Tänään ajattelin repäistä ja kirjoittaa hieman yhdestä suomalaisille erittäin tutusta musiikkityylistä, joka poikkeaa etenkin tämän päivän nuorison suosimasta musiikista. Kyseessä on varmasti silti kaikille tuttu tyyli, nimittäin vanha kunnon tango! Sitä ovat kaikki suomen koululaiset joutuneet opettelemaan ainakin jossain kohtaa koulun aikana. Moni varmasti miettii, miten tämä kuumaverinen tanssilaji on rantautunut kylmään Suomeen ja miksi siitä onkaan tullut niin suosittua etenkin vanhemman kansan keskuudessa, joten nyt paneudummekin asiaan tarkemmin. Ehkä nuoremmat sukupolvet innostuvat asiasta ja kesähittien joukkoon ilmestyy ikivihreä tangokipale Satumaa!

tango

Tangon historiaa

Tango juontaa juurensa vuosisatojen taakse Etelä-Amerikkaan, Argentiinaan ja Uruguayhin. Suomeen se saapui syksyllä 1913, kun tango oli jo saapunut muualle Eurooppaan. Ensin se eli meilläkin lähinnä vain tanssimuodossa, mutta intohimoiset tanssin ystävät, kuten Georg Malmsten ja Toivo Kärki alkoivat myös säveltää omia kotimaisia tangokappaleita. Pian tämä musiikkityyli olikin sitten voittanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Ehkä myös oma kulttuurimme, joka pitää omaa tilaa hyvin tärkeänä, näki tämän läheisen tanssityylin yhtenä tapana olla lähellä muita ihmisiä ja sen takia siitä tulikin niin suosittua.

 

Tango nykypäivänä

Seinäjoen Tangomarkkinat ovat varmasti edesauttaneet ylläpitämään tangon suosiota vielä tänäkin päivänä. Sen lisäksi moni radiokanava, kuten Radio Suomi, soittavat vieläkin ahkerasti tangoa. Toki muut musiikkityylit vievät suuremman yleisön huomion, mutta on hyvä tietää, että tangolla on vielä vankka joukko faneja!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *