Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » David Guetta

David Guetta

  • tehnyt
David Guetta

Olemme aiemmin käsitelleet tapahtumaa nimeltä Weekend Festival. Tuossa tapahtumassa esiintyi vuosi takaperin yksi maailman suosituimmista dj:stä. Tuo herra on nimeltään David Guetta, joka ei varmasti nykypäivänä edes juuri esittelyitä kaipaa.

DJ:t ovat onneksi tänä päivänä kohonneet arvostetuiksi musiikintekijöiksi ja esiintyviksi artisteiksi. Vuosikymmeniä heitä ei arvostettu mielestämme tarpeeksi. Viimeisen vuosikymmenen aikana tähän on kuitenkin tullut muutos ja nykyään DJ:t ovat kovapalkkaisia ja menestyneitä artisteja, joiden levyjä myydään hillittömiä määriä ympäri maailman. Radiot soittavat useammankin DJ:n tekemää musiikkia ja eturivin artistit haluavat päästä fiittaamaan heidän sinkuilleen.

Tällä kertaa otimme siis käsittelyyn ranskalaisen supermiehen, David Guettan. Hän on vieraillut Suomessa monta kertaa, ei ainoastaan Weekendeillä, vaan myös esimerkiksi Turun Ruissalossa. Keikka on jäänyt monen sitä seuranneen mieliin yhtenä legendaarisimmista koskaan näkemistään, sillä Guetta sai vangittua yleisön aivan pysähdyttävällä tavalla. Itse emme päässee tuota Ruissin keikkaa kokemaan, mutta Weekendeillä onneksi saimme vahingon korjattua! Suosittelemme David Guettaa kaikille trance-musiikista ja housesta kiinnostuneille – kokemus on unohtumaton ja menee luihin ja ytimiin, sieluunkin, jos sellaisen omistaa.

Mies ennen kuuluisuutta

David Guetta syntyi Pariisissa ja vuosi oli tuolloin 1967. Hänen perheensä ja sukunsa on itse asiassa juuutalais-marokkolainen, joten pientä eksotiikkaa liittyy mieheen jo tässäkin suhteessa. Gettan on kerrottu järjestäneen musiikkitapahtumia jo 15-vuotiaana – tapahtumapaikkana toimi kotitalon kellari! Kunnolla uran voidaan kuitenkin katsoa alkaneen, kun Guetta oli 17-vuotias. Tuolloin hänellä oli jo suhteellisen säännöllisesti keikkoja Pariisin eri yökerhoissa. Tämän lisäksi Guetta myös työskenteli ranskalaiselle Radio Novalle, jossa hän esitti erilaisia housemusiikkisettejä. Ensimmäisen albumin Guetta julkaisi yhteistyössä räppäsi Sidney Duteilin kanssa, mutta vielä ei kyseessä ollut dancea, vaan hiphoppia.

Ura starttaa

Aivan ensimmäinen, Guettan oma single julkaistiin vuonna 1994. Sinkku kantoi nimeä Up and Away. Se oli itse asiassa yksi uraauurtavia kappaleita, mitä tulee french house -tyyliin. Up and Awayta voikin kuulla tuolloin useissa pariisilailla klubeilla. Sinkku tuli siis julkaistua, mutta vielä tässä kohtaa ei debyyttialbumia kuulunut. Debyyttialbumin aika oli vasta 2000-luvun puolella. Alkusysäys tälle tehtiin vuonna 2001, kun Guetta perusti Joachim Garraudin kanssa Gum Productions -nimisen levy-yhtiön.

Ensimmäinen sinkku julkaistiin tuon levy-yhtiön alaisuudessa vuonna 2001. Just a Little More Love-niminen biisi oli tehty yhteistyössä yhdysvaltalaislaulaja Chris Willisin kanssa. Sinkkua seurasi debyyttialbumi vuonna 2002. Samalta levyltä julkaistiin lopulta kaksi muutakin sinkkua, jotka olivat nimeltään People Come, People Go ja Give Me Something.

Vuonna 2004 julkaistiin toinen levy, joka kantoi nimeä Guetta Blaster. Tämä levy sisälsi  Guettan varsinaisen ensimmäisen hitiksi kohonneen sinkun nimeltä The World is Mine.

Läpimurtolisää guettaa

Vuonna 2007 oli kolmannen levyn aika. Tämä albumi oli nimeltään Pop Life ja se menestyi hienosti esimerkiksi Briteissä sekä Irlannissa. Hyvän vastaanoton se sai myös muualla Euroopassa. Tältä albumilta mainittakoon upea hitti Love is Gone, joka on itse asiassa ensimmäisiä, jonka me muistamme kuulleemme tältä nerolta.

Neljäs albumi olikin sitten jo aivan järjetön menestys. One Love-niminen albumi näki päivänvalon vuonna 2009 ja se sisälsi monta hiteiksi päätynyttä kappaletta. Niistä mainittakoon esimerkiksi erinomainen, Kelly Rowlandin kanssa levytetty When Love Takes Over. Lisäksi listoja valloitti myös Akonin kanssa levytetty Sexy Bitch.

Suurelle yleisölle Guetta alkoi olla siis tässä kohtaa tunnettu. Viides studioalbumi, Nothing but the Beat räjäytti pankin. Se sisältää muun muassa uskomattoman upean, Sian kanssa levytetyn biisin Titanium. Lisäksi tältä levyltä löytyy muun muassa megahitti Sweat, joka on tehty Snoop Dogin kanssa. Tällä levyllä on monta muutakin herkkua, jotka löytyvät myös kuudennelta studioalbumilta.

Nothing but the Beat 2.0 nimittäin sisältää kaikki viidennen albumin suurimmat hitit. Niiden lisäksi levyllä on myös uusia hittejä, kuten Dangerous ja Lovers on the Sun.

Esiintyjänä ja biisintekijänä David Guetta on suorastaan ilmiömäinen. Kuten alussa jo mainitsimmekin, suosittelemme ehdottomasti hänen keikkojaan. Siinäkin tapauksessa, ettei trance ja house ole lempimusiikkiasi, sillä Guetta voi yllättää positiivisesti! Näitä upeita artisteja sekä karismaattisia hahmoja löytyy kuitenkin muiltakin aloilta kuin musiikkialalta. Yksi tutustumisen arvoinen jengi on Bethard group, jonka parissa viihtyvät he, jotka uskaltavat ottaa riskejä elämässä. David Guettakaan ei olisi tässä nyt, jos ei olisi ottanut riskejä uransa aikana.