Siirry suoraan sisältöön
Club Liberte

Suomalaiset artistit

Suomalaiset artistit esittelyssä

Suomalaiset artistit ovat viihdyttäneet suomalaisia jo pitkään ja jokaisella vuosikymmenellä on syntynyt omat legendat. Osa artisteista on tehnyt myös pitkän uran ja hittejä on tullut tasaisesti jopa vuosikymmenten ajan. Hector on yksi tunnetuimpia suomalaisia lauluntekijöitä, joka löi itsensä läpi ensimmäinen kerran jo 1970-luvulla. Monet unohtumattomat laulut ovat alun perin hänen kynästään lähtöisin. Samaan aikaan menestystä niitti myös jo edesmennyt Kirka, joka tunnettiin taidokkaana laulajana, joka hallitsi useita eri tyylilajeja. Rockmusiikkia sekä iskelmää levyttänyt Rauli ”Badding” Somerjoki eli lyhyen mutta vauhdikkaan artistiuran, josta jäljelle jäi useita suomalaisen musiikin klassikoita, kuten Laivat ja Paratiisi.

Suomalaiset artistit ovat jatkaneet voittokulkuaan myös lähihistoriassa. Jokainen artisti haluaa olla Suomen paras laulaja, mutta kenelle mantteli lopulta kuuluu. Haastajia ja uusia tulokkaita tulee tasaisin väliajoin, joten kruunu vaihtaa omistajaa jatkuvasti.

Kuka on paras?

Suomen paras laulaja on haluttu titteli

Suomessa on ollut aina tasokkaita laulajia, joiden paremmuusjärjestykseen laittaminen on aina haastavaa. Suomalaiset ovat järjestäneet erilaisia kilpailuja jo pitkään, joissa on otettu paremmuudesta mittaa. Tunnetuin näistä lienee Syksyn sävel, joka järjestettiin kerran vuodessa vuosikymmenten ajan.

2000-luvulla Syksyn sävelen rinnalle ja sen korvaajaksi syntyi monenlaisia kilpailuja. Vuosituhannen alussa Suomeen rantautui Idols -kilpailu, jonka voittaja sai levytyssopimuksen ja paljon julkisuutta. Samankaltaisia kilpailuja olivat myös The X Factor, The Voice of Finland sekä Popstars. Kenties kuuluisin suomalainen laulaja, joka on menestynyt näissä kilpailuissa, on Jenni Vartiainen.

suomalaiset artistit

Bändit vetävät parhaita puoleensa

Yksittäinen artisti ei pysty kuitenkaan ihmeisiin, vaan suomalaiset artistit tarvitsevat taaksensa myös tasokkaan yhtyeen. Hyvä esimerkki tästä on Topi Sorsakoski, jonka taustalla soitti Agents yhtye. Yhtyeen kitaristi Esa Pulliaisen nimikkosoundi on monille suomalaisen musiikin ystäville tuttu rautalankasoundi. Sitä on saatu kuulla useilla merkittävillä levyillä Sorsakoskesta Somerjokeen ja niin edelleen.

Nightwish on 2000-luvun suosituin suomalainen yhtye ainakin silloin, jos sitä mitataan kansainvälisellä tasolla. Yhtyeessä laulajana toimi alkuaikoina Tarja Turunen, jonka klassinen laulu hurmasi puoli maailmaa. Suomalaiset bändit vetävät aina lahjakkuuksia puoleensa ja parhaimmillaan kokonaisuus on parempi kuin osiensa summa. Samaa voidaan sanoa toisesta maailmanmainetta saaneesta suomalaisyhtyeestä nimeltä HIM, jonka karismaattinen laulaja Ville Valo on erinomainen tulkitsija.

Mitä lukijamme sanovat suomalaisista artisteista

Suomalaiset artistit ovat parhaimmillaan keikoilla

Suomalaisilla on etuoikeus olla kuulemassa parhaat suomalaiset artistit livenä vuosittain jopa useita kertoja. Live-musiikki on parhaimmillaan esimerkiksi festareilla, jolloin Suomen kaunis kesä ja hyvä seura kruunaa musiikkielämyksen. Suomalaiset muusikot kiertävät ahkerasti festareita, joita järjestetään joka puolella Suomea. Näin ollen kaikilla on mahdollisuus lähteä katsomaan suomalaisia yhtyeitä paikan päälle. Yleensä festareilla on myös tarjolla ulkomaalaisia yhtyeitä, joten nekin näkee samalla kertaa.

Festareiden lisäksi suomalaisia artisteja voi käydä katsomassa myös klubikeikoilla pitkin Suomea. Monet suomalaiset suuret nimet, kuten Hector, Apulanta tai Popeda, kiertävät ahkerasti myös klubeilla. Nämä ovat suosittuja keikkapaikkoja varsinkin talvisin, jolloin ulkoilmakeikat eivät ole niin houkuttelevia. Suomalaisia yhtyeitä voi siis nähdä keikoilla ympäri vuoden, joten tarjonnasta ei todellakaan ole pulaa.

suomalaiset artistit