Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Lauri Tähkä…Minun Suomeni

Lauri Tähkä…Minun Suomeni

  • tehnyt
Lauri Tähkä
lauri

Syyskyyn kuudestoista päivä, Lauri Tähkä julkaisi uuden albumin, Vien sut täältä kotiin. Tältä samaiselta albumilta löytyy myös 2.9.2016 julkaistu kappale, Minun Suomeni. Tämä kyseinen kappale on rakkauslaulu Suomelle ja sen puhtaalle ja koskemattomalle luonnolle.

Lauri Tähkä kertoo, kuinka idea kappaleeseen syntyi erään ulkomaanmatkan jälkeen, hänen istuessaan lentokoneessa kohti Suomea. Koneen tullessa Suomen ilmatilaan ja sen aloittaessa laskeutumisen Tähkä kertoo huomanneensa miten paljon rakastaa kotimaataan ja sen karua luontoa.

Tällä samalla reissulla Tähkä kertoo lukeneensa myös Suomen kansalliseeposta Kalevalaa ja pystyneensä näkemään sielunsa silmin Kullervon Suomalaisessa metsämaisemassa.

Matkan jälkeen Tähkä huomasi että aiheesta syntyisi kappale ja hyvä sellainen siitä syntyikin. Minun Suomeni kertoo todella kuvaavasti, mitä on olla Suomalainen ja kaivata kotiin, vaikka viihtyisikin muualla. Suomalainen melankolia on osa Suomalaisuutta ja siinä ei ole mitään häpeämistä, se on tapa olla ja elää.

Tämä kappale onkin kiteyttänyt mitä parhaimmalla tavalla monen Suomalaisen tunnot siitä mitä on rakastaa tätä karua ja erikoista maata sydämensä pohjasta saakka.