Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Nauti elävästä musiikista Helsingissä

Nauti elävästä musiikista Helsingissä

  • tehnyt
  • 4 kesäkuun, 20214 kesäkuun, 2021
musiikkitalo-kuva

Jos puhutaan suomalaisesta kulttuurielämästä, ei Helsinkiä voi missään nimessä sivuttaa. Kulttuuritarjonta on erittäin monipuolista, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti sopivia tapahtumia pääkaupunkimme vilkkaasta valikoimasta. On monia tapoja, joissa pääseekin nauttimaan elävästä musiikista – ja parhaimmissa tapauksissa vielä ilmaiseksi. Nappaa tässä parhaat vinkit autenttisen musiikkiesityksen kuuntelemista varten!

Taiteiden yö piristää yleisilmettä

Helsingin elävästä musiikista pääsee parhaiten nauttimaan Taiteiden yössä, jonka aikana voi kulkea pitkin syksyisiä katuja ja nauttia tunnelmasta. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda kulttuuri kaikkien saataville. Tällä tavalla onkin erittäin kätevää, että rennon olemisen voi yhdistää elävän musiikin kuunteluun. Tarjontaa on niin paljon, että mielenkiintoiset paikat on hyvä katsastaa etukäteen ja merkitä karttaan, jotta osaa navigoida suoraan kaikkien kiehtovien esitysten luokse.

Kuuntele katusoittajia ja lahjoita lantti

Helsingin keskustassa voi nähdä aktiivisia katusoittajia, jotka ilahduttavat ohikulkijoita suloisilla soinnuilla. Monet heistä ovat huippulahjakkaita artisteja, joilla on taustalla pitkä historia musiikin parissa. Nämä uskomattomat lahjakkuudet haluavat kerätä rahaa ja mahdollistaa unelmia, joten erittäin lahjakkaan artistin voikin palkita mukavalla rahasummalla, jota taskun pohjalta löytyy. Osa esiintyjistä on kotimaisia lahjakkuuksia, kun taas osa voi olla kansainvälisesti kiertäviä muusikoita.

Käy keikoilla ja nauti ainutlaatuisesta tunnelmasta

Monet suomalaiset huippunimet, kuten Saara Aalto, Cheek ja Antti Tuisku, ovat järjestäneet keikkoja Hartwall Arenalla. Tämä paikka onkin erinomainen vaihtoehto elävän musiikin kuuntelemisen kannalta, sillä siinä yhdistää muiden innokkaiden fanien kanssa sosiaalinen kanssakäyminen.

Kaikille musiikin ystäville Tavastia on jo tuttu paikka, jossa nähdään jatkuvasti mitä mielenkiintoisempia esiintyjiä. Käytännössä siis voikin kuunnella ja nauttia upeista esiintymisistä, joita tällä keikkapaikalla on tarjolla! Lavalla nähdään usein todellisia lahjakkuuksia, joista kuullaan vielä myöhemmin tulevaisuudessa.