Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Weekend-festivaali 2016

Weekend-festivaali 2016

  • tehnyt
Musiikki festivaalit
weekend

Weekend festivaali on jo perinteeksi muodostunut elektronisen musiikin festari, joka järjestetään Suomessa, Ruotsissa ja Virossa joka vuosi elokuussa. Weekend-festivaali on yksi suurimmista pohjois Euroopassa järjestettävistä festari-brändeistä. Tämän festivaalin tuotanto on massiivinen ja joka vuois lavoille nousee yli viisikymmentä maailmanluokan artistia.   Ensimmäistä kertaa tämä upea festari järjestettiin  Espoon Luukissa 17.-18. elokuuta 2012. Vuotta myöhemmin, eli vuonna 2013 festivaali siirrettiin sen nykyiselle paikalle Helsingin Kyläsaareen, Kalasataman festarialueelle. Ennen uudelle paikalleen siirtoa Weekend kohtasi suhteellisen paljon ongelmia liikenteenjärjestelyn osalta. Uusi paikka Kalasatamassa on kuitenkin osoittautunut hyväksi ja toimivaksi paikaksi tälle suurta suosiota nauttivalle tapahtumalle. Esiintyjäkaarti koostuu lähinnä EDM-musiikista, mutta välillä lavalla on nähty esiintymässä myös muiden musiikkigenrejen esiintyjiä.  Esiintymässä on nähty seuraavia huippunimiä vuosien varrella kuten, Skrillex, David Guetta, Calvin Harris, Armin van Buuren , deadmau5 , Hardwell , Martin Garrix ja Avicii sekä Suomen omia suosituimpia artisteja. Weekend onkin pystynyt laajentamaan ja nostamaan vuosi vuodelta esiintyjäprofiiliaan, niin että lavoilla nähdään todellisia SUPER tähtiä esiintymässä.

Ensimmäisen kerran Weekend laajeni Viroon vuonna 2015 ja tänä vuonna, eli vuonna 2016 festari laajentuu myös Ruotsiin. Tästä festarista onkin tullut todella nopeasti festerikansan suosikki, sillä vuosina 2013-2015 se äänestettiin vuoden parhaaksi festivaaliksi Suomessa.  Weekendin ensimmäisenä vuonna eli vuonna 2012, festareilla oli 3 esiintymislavaa ja vuosien mittaan festarin nostaessa suosiotaan on lavoja tullut lisää. Nyt vuonna 2016 niitä nähdään alueella yhteensä neljä. Lavat ovat, Loop Stage, Future Stage, WKND-live Stage ja Digital Stage. Tarjontaa siis löytyy yllin kyllin ja tunnelma on aina tällä vauhdikkaalla festarilla katossa, ehkä joidenkin mielestä jopa liikaakin, koska festari on myös rikkonut ennätyksiä siinä kuinka paljon valituksia se on kerännyt meluhaitoista. Festari onkin kerännyt huimia kävijämääriä, jokainen vuosi kävijämäärä on ollut reilusti yli 40 000 ja vuosi vuodelta kävijä määrä on myös kasvanut suuremmaksi.

Jokaisella vuodella on oma teemansa Weekendissä. Teemoja ovat olleet mm. 2013 Avaruus ja tulevaisuus, 2014 Electro Disco-edition, 2015 Super Digital-edition ja tänä vuonna, eli vuonna 2016 teemana on Year of the Tiger! Vuonna 2016 Weekend järjestetään 5.-6. elokuuta entistäkin isommalla kokoonpanolla artisteja!

Festari-elämys ei Weekendissä rajoitu vain maailmanluokan artisteihin, vaan tarjolla on myös esimerkiksi performanssitaiteilijoita, hurjia huvipuistolaitteita, vauhdikkaita aktiviiteetteja, lukuisa valikoima erilaisia baareja ja ravintoloita sekä ruokaa monipuolisesti tarjoiltuna. Festari alue on siis yhtä suurta aikuisten huvipuisto aluetta, jos näin asian voi kiteyttää.

Lippuja on saatavissa vaihtoehtoisesti, normaalina, priority, premium, VIP tai VIP-lounge versioina ja kaikissa näissä kategorioissa on mahdollisuus ostaa joko yhden tai kahden päivän lippu!

Jos sinulla on tänä kesänä aikaa käydä vain yksillä festareilla, suosittelen että menet Weekendeille. Kokemuksena Weekend on niin intensiivinen, huikea ja mielenpainuva että ainakin liput ostaessasi voit olla varma ettet joudu pettymään näihin festareihin!