Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Suomen radiokanavat

Suomen radiokanavat

  • tehnyt
Ihminen makaa ja kuuntelee radiota.

Suomen radiokanavat ovat monipuolisia ja tarjoavat siksi takuulla kuunneltavaa jokaiseen makuun. Suomessa riittää niin monipuolisesti eri genrejä soittavia kanavia kuin myös esimerkiksi Suomi-poppiin, rockiin, iskelmään tai vaikkapa eri-ikäisiin kuuntelijoihin keskittyneitä kanavia. Eri kanavat tarjoavat myös esimerkiksi erilaisia ohjelmia, joiden aikana soitetaan musiikkia tietyn aikakauden tai teeman mukaan. Tutustu seuraavaksi Suomen erilaisiin radiokanaviin ja niiden vaihtelevaan tarjontaan!

Suomen radiokanavat genren mukaan

Monet suomalaiset radiokanavat ovat keskittyneet suurimmaksi osaksi tietynlaiseen musiikkiin tai genreen. Esimerkiksi Radio Rock painottaa nimensä mukaan etenkin rock-musiikkia. Se on Sanoma-konserniinkin kuuluvan Nelonen Median valtakunnallinen kaupallinen radiokanava. Iskelmä-kanava taas kertoo soittavansa eniten kotimaisia hittejä. Se on suomalainen, lähes valtakunnallinen ketjuradio, jonka omistajana toimii Bauer Media Groupin tytäryhtiö Bauer Media Oy.

Radio Suomipop taas on valtakunnallinen kaupallinen radiokanava, joka soittaa vain kotimaista popmusiikkia. Sen omistaa Sanoma Media Finland ja sen kohderyhmänä ovat erityisesti 25–44-vuotiaat. Kanava on erittäin suosittu, sillä se on Suomen kuunnelluin kaupallinen radiokanava heti Bauer Median Radio Novan jälkeen. Radio Nova on maan ainoa täysin valtakunnallinen kaupallinen radiokanava, jonka kohderyhmänä ovat etenkin 25–45-vuotiaat aikuiset. Kanava lähettää niin musiikkia, uutisia kuin liikennetiedotuksiakin.

Suomalaiset radiokanavat teemoittain

Suomen radiokanavat tarjoavat kymmenittäin erilaisia kanavia, joista osa keskittyy vahvasti tiettyyn teemaan. Kasari esimerkiksi on melko uusi Mediatakojat Oy:n omistama 1980-luvun musiikkia soittava kaupallinen radiokanava. Se aloitti toimintansa vuonna 2020. Saman omistajan Ysäri-kanava taas on 1990-luvun musiikkia soittava kaupallinen radiokanava, joka aloitti myös toimintansa vuonna 2020. Radio Dei taas on suomalainen valtakunnallinen kaupallinen kristillinen radiokanava, jonka omistaa Kristillinen Media Oy.

Suomen radiokanavat tarjoavat monia muitakin eri teemoihin keskittyneitä kanavia. Esimerkiksi Radio Finlandia on ainoa suomalainen radiokanava Espanjassa, mutta kanavaa voi kuunnella Suomestakin käsin. Kanavalla kerrotaan esimerkiksi Aurinkorannikon elämästä ja jaetaan vinkkejä sinne saapuville. Radio Voima taas on Päijät-Hämeen aktiivisen aikuisväestön kanava, joka tarjoaa esimerkiksi tietoa alueen tapahtumista.

Löydä oma suosikkikanavasi

Suomen monipuolinen radiokanavatarjonta tarjoaa jokaiselle kuulijalle vaihtoehtoja. Kuuntele mielenkiintoisia kanavia esimerkiksi kodin radion, autoradion tai vaikkapa puhelimen ja netin välityksellä. Radion kuunteleminen on rentouttavaa, sillä samalla on helppo tehdä muitakin aktiviteetteja, kuten siivota, nauttia kahvitauosta tai vaikkapa lukea, mitä ovat pikakasinot ja kokeilla jännittäviä nettipelejä. Oman suosikkikanavan lisäksi kannattaa tutustua myös kanavien ohjelmiin ja valita niistä suosikkinsa!

Kuuntele radiokanavia listalta, johon on koottu yhteen monia erilaisia kanavia. Näin löydät kaikki kanavat helposti samasta paikasta ja uusien kanavien kokeileminen on helppoa. Kannattaa myös tutustua eri kanavien ajankohtaisiin kappaleiden TOP-listoihin, sillä pelkästään niiden avulla saa kuvan siitä millaista musiikkia kanava yleensä soittaa.

Suomen radiokanavat tarjoavat viimeisimpiä hittejä

Tunnetuimmat suomalaiset artistit ja parhaat hitit ovat monien makuun. Moni suomalainen kanava onkin keskittynyt erityisesti hittien tarjoamiseen. Suomalaisia hittejä tarjoavat esimerkiksi Iskelmä ja Radio Suomipop. Enemmän ulkomaisia hittejä taas tarjoavat muun muassa NRJ, YleX ja Loop monien muiden kanavien ohella. Muista myös, että moni kanavista soittaa sekä kotimaisia että ulkomaisia hittejä, vaikka voikin painottaa selvästi enemmän toista vaihtoehtoa.

Radiokanavat eivät aina tarjoa musiikkia, vaan Suomesta löytyy myös puhekanavia. Yle Puhe esimerkiksi tarjoaa monipuolisesti muun muassa tietoa, tunnetta, mielipiteitä, urheilua sekä erilaisia persoonia. Yle Puhe myös kuuluu läpi koko Suomen.

Suomen radiokanavat sisältävät lisäksi kymmenittäin muitakin laadukkaita, mielenkiintoisia ja mitä erilaisimpia kanavia. Niihin kuuluu esimerkiksi jouluun, jääkiekkoon, matkailuun tai paikallisiin asioihin keskittyviä kanavia. Uusia radiokanavia julkaistaan myös takuulla tulevaisuudessakin ja niiden teemat voivat olla jotain ennennäkemätöntä. Eri kanavia kannattaa siis vertailla ja niihin kannattaa tutustua, sillä vastaan voi tulla hyvin odottamattomia radiokanavia sekä todellisia helmiä.

Avainsanat: