Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Suomalainen jazzmuusikko Jimi Tenor

Suomalainen jazzmuusikko Jimi Tenor

  • tehnyt
Suomalainen jazzmuusikko

Suomessa jo monien vuosien ajan jazz on elänyt omaa elämäänsä ja sieltä nousee aina silloin tällöin mielenkiintoisia nimiä esille. Mielenkiintoinen suomalainen jazzmuusikko on Jimi Tenor ja hänet on otettava esiin siksi, että hän on säveltäjä, mutta myös multi-instrumentalisti. Oikealta nimeltään hän on Lassi Lehto ja kotoisin hän on Lahdesta, josta on moni muukin tunnettu suomalainen artisti noussut kuuluisuuteen. Millainen mies Jimi on ja mitä kaikkea hän on musiikin saralla tehnyt?

Millainen suomalainen jazzmuusikko Jimi on

Jos Jimiä kuvailee yhdellä sanalla, voisi sanoa, että hän on hyvin omaperäinen. Eikä sitä sanota lainkaan negatiivisessa mielessä. Hän on suomalainen jazzmuusikko, joka on monipuolinen tehden elektronista musiikkia ja jazz on selkeästi jazzfunkia. Hän kykeneekin muuntautumaan erilaisiin projekteihin ilman ongelmia ja toisinaan instrumentti valikoimat voivat hiukan ehkä yllättää. Näin kävi ainakin silloin, kun hän soitti The Shamans -yhtyeensä kanssa. Instrumentteja olivat muun muassa öljytynnyrit!

Suomalainen jazz kuitenkin kaipaa luovuutta ja hyvin inspiroituneita muusikoita. Jimi Tenor on hyvä esimerkki siitä, että musiikin tekemisessä voi rikkoa rajoja oman mielensä mukaan. Hän teki yhteistyötä brittiläisen levy-yhtiön, Wrapin, kanssa ja yhteistyön viimeisellä albumilla Jimi oli koonnut bändiksi puolalaisen sinfoniaorkesterin. Tämä tapahtui vuonna 2000. Jimin tyyli on vähän samanlaista kuin online casino, että jossakin tilanteessa saattaa tulla eteen yllätys, joka on täysin positiivinen.

Kun puolalainen sinfoniaorkesteri jäi sivuun ja matka musiikin maailmassa jatkui eteenpäin, hän liittyi Kitty-Yo:n artistiksi. Tämä levy-yhtiö on saksalainen ja sen riveissä on muusikoita, jotka ovat keskittyneet elektroniseen rytmimusiikkiin. Ensimmäisestä albumista, joka on nimeltään Higher Planes, tuli varsin mielenkiintoinen. Se on todellakin suoraviivaista jazzfunkia, mutta siinä on myös Jimin omaperäisiä ja mainioita ideoita. Hänen lisäkseen levyllä esiintyy 15 muusikkoa, jotka tulevat eri maista, mutta sinne on myös  poimittu liveä UMOn ja Jimin yhteiskonsertista Tavastialta.

Suomalainen jazzmuusikko on virtuoosi

Mikä tekee Jimi Tenorista erilaisen muusikon verrattuna moneen muuhun? Hän on hyvin tuottelias muusikko ja varsinkin esiintyjänä persoonallinen. Hän uskaltaa laittaa koko persoonansa peliin, hullutella spontaanisti sekä kaiken tämän lisäksi miehellä on omanlaisensa glamour. Hän vietti koko 90-luvun ulkomailla, lähinnä Manner-Euroopassa, johon hänelle onkin syntynyt hyvin uskollinen kannattajakunta. Monet pitävät Jimin aidosta esiintymisestä sekä siitä, että hän uskaltaa tehdä esiintymislavalla hullujakin asioita.

Hän ei ole jättänyt elämässään mitään sattumanvaraan ja siksi hän ei elätä itseään pelkän esiintymisen avulla. Hän on myös säveltäjä, ohjaaja lyhytelokuville, hän suunnitteli oman vaatemallisto nimeltään Tenorwear sekä hän rakentaa omia soittimia. Tämä kertoo sen, että tekemistä riittää jatkuvasti eikä vapaata aikaa ole projektien välillä paljoakaan. Esiintyminen on toki tärkeää ja sitä hän tekeekin aina erilaisilla kokoonpanoilla. Mutta miten hän koki koronakevään 2021? Eihän hän olisi Jimi, jos hän ei soittaisi pusikossa!

Jimin kyltymätön kiinnostus musiikkiin on huomattu ja hän kykeneekin vaihtamaan akustisesta musiikista hyvin taitavasti elektroniseen musiikkiin. Vuonna 2006 hän teki mielenkiintoisen projektin, jossa hän remiksasi hyvin arvostettuja saksalaisia säveltäjiä, jotka kaikki olivat levyttäneet arvostetulle klassisen musiikin merkille Saksassa. Levyprojektin nimi oli Deutsche Grammophon ReComposed. Siinä hän hyvin taidokkaasti yhdistää klassisen musiikin helmiin elektronisia pätkiä. Levyä kuunnellessa tulee mieleen, että kyseessä ei ole musiikin pilaaminen vaan siihen on löytynyt juuri oikeanlainen tapa yhdistellä klassiset ja elektroniset kuviot.

Avainsanat: