Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Suomalainen Jazz

Suomalainen Jazz

  • tehnyt
Suomalainen jazz
jazz

Suomalainen Jazz musiikki on vihdoin saanut suurempaa jalansijaa tässä iskelmämusiikin luvatussa maassa. Aiemmin jazz oli oikeastaan vain ja ainoastaan asiantuntijapiirien musiikkia, joka oli hyvin kaukana monien Suomalaisten elämästä. Tänä päivänä meillä on lukuisia laadukkaita ja tunnettuja jazz bändejä, jotka vievät jazz musiikin ilosanomaa eteenpäin.

Jazz musiikin yksi hienoimpia asioita on sen kuulijakunnan laajuus, jolla tässä tapauksessa tarkoitetaan sitä että ikäjakauma on todella laaja. Harvalla muulla musiikkigenrellä on näin laaja alaisesti kuuntelijoita. Tämä kuvastaakin hyvin sitä mitä jazzkin pohjimmiltaan on. Se on vuorovaikutteista improvisaatiota erikokoisilla kokoonpanoilla.

Jazz ei enää olekkaan marginalimusiikkia, vaan se on jopa otettu vastaan todella hyvin erilaisilla festareilla. Asiaan on varmasti osaltaan vaikuttanut myös kansainvälinen menestys, jota monet Suomalaiset jazz muusikot ovat viime vuosina niittäneet. Tunnettuja muusikoita myös kansainvälisesti ovat esimerkiksi Jukka Eskola, Tuomo Prättälä ja Timo Lassy, jotka ovat omalta osaltaan varmasti saaneet jazzia tunnetuksi.

Bändeistä voisi mainita esimerkiksi The Five Cornersin ja Auteur Jazzin. Jälkimmäisellä onkin jo kaksi julkaistua levyä ja suosio tuntuu vain kasvavan jokaisen jälkeen.

Jazz antaakin kuulijoilleen huomattavasti enemmän kuin pop tai rock. Se on kokonaisvaltainen kokemus, joka pistää ajattelemaan, kyseenalaistamaan ja miettimään asioita eri tavalla. Jazz ei olekkaan vain ja ainoastaan musiikkia, se on elämäntapa tai paremmin sanottuna elämäntaidetta.