Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Raskasta joulua -konsertti televisiossa

Raskasta joulua -konsertti televisiossa

  • tehnyt
Raskasta Joulua -konsertti televisiossa.

Kauneimmista joululauluista tuli aikanaan suosittuja tapahtumia ja tilaisuudet ovat keränneet paljon väkeä kuutelemaan sekä laulamaan rakastettuja joululaulujamme. Vuonna 2004 perustettiin projekti, jossa tutut joululaulut ovat raskaammin sovitetuttuina versioina. Tuolloin jo monet raskaan rokin laulajat, kuten Jarkko Ahola, Marco Hietala, Ari Koivunen, Kimmo Blom sekä monet muut tekivät ensimmäisen albumin. Siitä syntyi live-kiertue ja lisäksi Raskasta joulua -konsertti televisiossa on myös tänään jo perinne.

Perinteinen Raskasta joulua -konsertti televisiossa

Raskaasta Joulusta voidaan jo puhua perinteenä, koska se toistuu vuosi toisensa jälkeen. Lisäksi se on tapa, jossa hevin ja rokin ystävät kuuntelevat myös joulumusiikkia heidän omalla tavallaan. Yllätyksen artistit taustajoukkoineen järjestivät vuonna 2015, jolloin ilmestyi Raskasta joulua akustisesti -äänite. Näiden huippuartistien esittämänä moni tunnettu joululaulu sai aivan uuden näkökulman, mutta varsin onnistuneen.

Sen lisäksi, että Raskasta Joulua -konsertti esitetään televisiossa, siitä on myös kiertue useimmilla isoilla paikkakunnilla. Mikä onkaan mukavampaa kuin päästä kuuntelemaan näitä idoleitaan livenä paikalle. Se, että joululauluja esitetään sinfonisena rokkina eli metalliversiona, ei lainkaan pilaa niitä, vaan tuo niistä esille uusia elementtejä. Lisäksi useimmilla artisteilla on äänessään vahvuutta sekä tietynlaista lämpöä myös joululauluihin.

Vaihtoehtona Raskasta joulua akustisesti

Akustinen raskas vaihtoehto on saanut monet sellaiset kuuntelijat innostumaan, jotka eivät pidä itseään välttämättä hevin tai raskaan rockin fanina. Toki on myönnettävä, että Raskasta joulua -konsertti televisiossa ei kaikkia kauneimpien joululaulujen laulajia innosta, mutta se on kuitenkin vaihtoehto ja sillä saadaan joulun sanomaa kerrottua jälleen uudelle ryhmälle musiikin suurkuluttajia. Ei ole myöskään yllätys, että Raskasta joulua -projekti tekee yhteistyötä Kauneimmat Joululaulut -projektin kanssa.

Vaikka Raskasta joulua -konsertti televisiossa ei kaikki katsojia innostakaan, on myös muistettava, että samalla tavoin live-esiintymiset keräävät rahaa hyvään tarkoitukseen eli lähetystyöhön. Idea on sama kuin Kauneimmilla Joululauluilla on ollut jo yli 40 vuotta, joten merkityksetön ei myöskään ole raskaampi versio joululauluista.

Useita tallenteita

Musiikkitallenteita raskaasta joulusta on ilmestynyt muutamia ja viimeisin on vuodelta 2022. Tulevana jouluna voi harkita tarkkaan, millaisia sisustustuotteita netistä voisi ostaa ja niiden avulla rakentaa itselleen viihtyisän sopen, jossa kuunnella Viides adventti -äänitettä, samalla hiukan rauhoittua kaiken kiireen keskellä ja miksei myös nauttisi samassa lasillisen tai pari glögiä. Antaa raskaan joulun tuoda se oikeanlainen tunnelma oikealle joululle.

Äänite on myös viimeinen, jossa edesmennyt artisti Kimmo Blom on mukana. Se on jäähyväiset tai kunnianosoitus Kimmo Blomin muistolle. Hänhän osallistui vuosittain kiertueelle sekä oli mukana myös aiemmissa äänitteissä. Kitaristi Erkka Korhonen on saanut projektista aikaan jo seitsemän albumia.

Raskasta joulua -konsertti televisiossa tulee jälleen

Uusi joulu ja uudet kappaleet saava suomalaiset raskaan musiikin ystävät innostumaan vuosi toisensa jälkeen. Nämä suomalaiset artistit esittävät joululaulut tunteella, mutta myös hakemalla esitettäviin kappaleisiin heville tai rockille ominaista tunnelmaa. Iso kysymys Erkka Korhosella onkin aina se, löytyykö hyvää materiaalia, josta voi tehdä vaikuttavia sovituksia vai pitääkö edelleen kierrättää vanhoja tuttuja kappaleita.

Raskasta Joulua -projektista on kasvanut yksi Suomen odotetuimmissa konserttikiertueista sekä televisioinneista. Kun syksy lähestyy, kiertueen odotetaan alkavan ja jo lähes 20-vuotisen olemassaolonsa aikana siitä on tullut yhä suositumpi. Suosiosta kertoo myös kultalevyt sekä triplaplatina vuoden 2013 albumista.

Kun Raskasta joulua -konsertti televisiossa jälleen esitetään, on hyvä istua kuuntelemaan myös sen sanomaa ja sitä, miten raskaan rockin tähdet omat sovituksensa esittävät. Sanoma kappaleissa on edelleen sama, vaikka esitystapa on hiukan toisenlainen. Kuunnellessa voi antaa myös oman ajatuksensa Kimmo Blomille, joka mielellään vieläkin esiintyisi Raskaan Joulun -konserteissa. Erkka Korhonen on tehnyt upean työn, että musiikkiprojekti on edelleen voimissaan ja voi hyvin!