Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Chisu

Chisu

  • tehnyt

Christel Martina Sundberg eli taiteilijanimeltään Chisu on syntynyt 3. tammikuuta 1982 Helsingissä. Chisu on monipuolinen muusikko, joka säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa esittämänsä kappaleet. Chisu on julkaissut urallaan neljä albumia, Alkovi (2008), Vapaa ja yksin (2009), Kun valaistun (2011) ja Polaris (2015). Chisu on tehnyt myös muille suurille artisteille musiikkia kuten Antti Tuiskulle, Jipulle, Vesa-Matti Loirille

chisu

Chisun ensimmäinen soolosingle oli Sooloilua-elokuvan tunnuskappale Mun koti ei oo täällä. Se nousi välittömästi Suomen singlelistan kärkeen vuonna 2008. Samaisesta kappaleesta Chisu sai itselleen vuoden biisi Emma-palkinnon. Vuoden 2010 gaalassa kriitikot valitsivat Chicun levyn Vapaa ja yksin parhaaksi albumiksi ja lisäksi hän sai vuoden tuottaja -Emma-palkinnon ensimmäisenä naisena Suomessa. Vuoden 2011 Emma-gaalassa Chisu palkittiin vuoden naissolistina. Lisäksi hänen albuminsa Kun valaistun palkittiin vuoden albumina. Vuonna 2016 Chisu voitti uudestaan Emma-patsaan albumistaan Polaris.

Ennen musiikkiuraansa Chisu työskenteli vaatekaupassa, mutta musiikkiura oli kiinnostanut häntä jo pitkään. Niinpä Chisu haki englantilaiseen huippuäänittäjäkouluun, mutta hän päättikin alkaa tekemään musiikkia itse ja päätyi soolouralle. Chisun puoliso on valo- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu. Chisu aloitti keikkatauoansa vuoden 2012 jälkeen ja pariskunta sai lapsen vuonna 2014.

Chisu on tunnettu upeasta lavakarismastaan, personaallisesti tyylistään sekä upeasta äänestään. Chisun ääni ja musiikkityyli on tunnistettavissa helposti artistin kappaleiden soidessa radiossa. Chisu oli mukana myös Vain elämää -sarjan viidennellä kaudella vuonna 2016, josta artisti tuli myös laajemmalle kansalle tutuksi. Sarjassa Chisu esitti upeita taitojaan niin sovittajana, säveltäjänä sekä laulajana, sillä Chisun tekemät versiot muiden kappaleista olivat upeaa kuunneltavaa ja ne olivat pitkään muun muassa Spotifyn kuunneltuimpien kappaleiden listalla.

Chisun tulevaisuuden suunnitelmista on vain vähän tietoa, mutta Chisu tulee keikkailemaan uuden albuminsa johdosta muun muassa kesällä Suomen suurimmilla festarilavoilla.