Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen

  • tehnyt
  • 4 kesäkuun, 20214 kesäkuun, 2021

Tänään halusimme tulla kertomaan yhdestä vuoden 2000 menestyneimmästä naisartistista, Jenni Vartiaisesta. Jennin tyylilajina on suomenkielinen pop, ja tämän upean naisen levyjä on myyty yli 300 000 kappaletta sekä hän on voittanut urallaan jopa yhdeksän Emma-palkintoa. Jenni on tuttu Gimmelistä mutta soolouransa aikana hän on myös tehnyt tunnettuja albumeita. Soolouran aikana tulleet albumit ovat nimeltään Ihmisten edessä, Seili sekä Terra. Vartiainen on kiertänyt uransa aikana monet keikkalavat, ja toivottavasti hänet tullaan näkemään musiikin parissa vielä pitkään. Kokosimme pienen tietopaketin tästä lahjakkaasta naislaulajasta, aina musiikista yksityiselämään saakka.

Ura liikkeelle Popstars-kisasta

Jenni Vartiainen syntyi vuonna 1983 ja hän on alunperin kotoisin Kuopiosta. Hän on ollut musikaalinen jo pienestä pitäen, sillä hänellä on taustaa pianon – ja poikkihuilunsoitosta. Pianonsoiton hän aloitti jo viisivuotiaana ja poikkihuilu starttasi yhdeksän vuoden iässä. Hän oli myös musiikkiluokalla yläasteella ja kävi myöhemmin myös Kuopion musiikkilukion.

Gimmel on varmasti monelle tuttu, ja tämänkin naislahjakkuuden urajuuret ovat peräisin tästä tyttöbändistä. Jenni oli yksi nelihenkisestä yhteyeestä, mutta myöhemmin se supistui kolmihenkiseksi yhtyeeksi. Yhtey oli kasassa kahden vuoden ajan ja viimeisen konsertin jälkeen Jenni kertoi jatkavansa matkaa elämässään ja lähtevänsä soolouralle.

jenni vartiainen

Singlejä, albumeita sekä Emma-palkintoja

Sooloura lähti käyntiin vuonna 2007, jolloin Vartiainen julkaisi kaksi singleä, Tunnoton sekä Ihmisten edessä. Ihmisten edessä nousi huomattavasti enemmän pinnalle, sillä laulun tarina käsittelee sitä, kuinka vaikeaa naisparien on ilmaista rakkauttaan julkisesti. Tämä kyseinen kappale voitti myös Vuoden biisi – Emma palkinnon, sekä se toi Jennille kultalevyn vuonna 2008. Samana vuonna julkaistiin myös Jennin esikoisalbumi, ja näin hänen ensimmäinen varsinainen soolokiertueensa lähti räjähtävästi liikkeelle, ja myös albumi sai itselleen Emma-palkinnon.

Vuonna 2010 oli seuraavan kappaleen vuoro, sillä Vartiainen julkaisi singlen: En haluu kuolla tänä yönä. Myöhemmin julkaistiin kappaleen nimikkoalbumi Seili, jonka kappaleita sanoittivat Vartiaisen lisäksi Paula Vesala, Mariska sekä Teemu Brunila. Samalta albumilta julkaistiin lisää singlejä kuten esimerkiksi Nettiin, Missä Muruseni on ekä Duran Duran. Nämä kaikki kappaleet ovat olleet loistokkaita Jennin uraan katsoen ja vuoden 2011 Emma-gaalassa hän voitti jopa 7 palkintoa. Kategoriat olivat vuoden naissolisti, vuoden live-esiintyjä, vuoden albumi, vuoden myydyin albumi, vuoden pop – rockalbumi, vuoden biisi sekä vuoden musiikkivideo.

Vuonna 2011 Vartiainen ja levy-yhtiö kertoivat, että laulaja aikoo julkaista Seili-albumiin liittyvän DVD:n sekä valokuvakirjan. Samana vuonna Jennin piti Seili-albuminsa päätöskonsertin, joka näkyi suorana lähetyksenä jopa 11 paikkakunnalla. Tämän jälkeen hän jäi pidemmälle tauolle.

Vuonna 2013 Jenni vei uransa taas uudelle tasolle, ja julkaisi kolmannen sooloalbuminsa. Terra julkaistiin 4. lokakuuta 2013 ja sen ensimmäinen single oli nimeltään Junat ja naiset. Toiset singlet Selvästi päihtynyt sekä Suru on kunniavieras julkaistiin hieman tämän jälkeen.

Vuonna 2014 ja siitä eteenpäin Jenni julkaisi Terra – Platinapainos – albumin, sillä alkuperäinen Terra oli myynyt tuplaplatinaa kahden päivän aikana. Tämän jälkeen Jenni on myös osallistunut kahdesti yhteen suomen suosituimpaan tv-ohjelmaan nimeltään Vain elämää.

Uutta albumia innolla odottaen

Jenni on ollut enemmän vaiti yksityiselämästään, mutta koulutukseltaan hän on pop/jazz-musiikkipedagogi. Hän valmistui Metropolia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Vartiainen on ollut myös avoliitossa Jukka Immosen kanssa, mutta hän erosi syyskuussa vuonna 201. Tämän jälkeen hän on seurustellut Elias Kaskisen sekä Ikenna Ikegwuonon kanssa.