Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkiuutiset » Helsinki Club – Elektronisen tanssimusiikin ystäville

Helsinki Club – Elektronisen tanssimusiikin ystäville

  • tehnyt
Konserttisaleissa on kaunis tunnelma

Helsinki Club on oikea paikka niille, jotka nauttivat elektronisesta tanssimusiikista ja sen tahdissa tanssimisesta. Elektroninen tanssimusiikki on muun muassa radiokanavilta ja yökerhoista tuttua musiikkia ja sillä viitataan usein 1970-luvun lopun funk- ja disco-musiikista kehittyneisiin erilaisiin genreihin. Näitä genrejä on lukuisia. Niitä ovat esimerkiksi house, tekno, hard dance, trance, elektro, breakbeat ja dubstep. Nämä genret voidaan jakaa edelleen moniin pienempiin kategorioihin, eli elektronista tanssimusiikkia riittää moneen makuun.

Ihmiset juhlimassa kädet ilmassa.

Helsinki Club jokaiseen makuun

Helsinki on mitä parhaimpia paikkoja niille, jotka haluavat nauttia elektronisesta tanssimusiikista paikan päällä esimerkiksi DJ:n soittaessa kappaleita tai jopa live-esiintyjien esiintyessä. Moni Helsinki Night Club panostaa etenkin DJ:hin. Heidän monipuolisesta joukostaan löytyy varmasti jokaiselle tanssimusiikin ystävälle oma suosikki. Eri clubien tapahtumia, esiintyjiä ja DJ:n aikatauluja kannattaa vertailla esimerkiksi clubien omien sivustojen kautta.

Musiikkitarjonnan lisäksi klubeja riittää muiltakin osin moneen makuun. Esimerkiksi Yökerho Maxine tarjoaa vuoden ympäri kaupungin parhaimpiin kuuluvat näkyvät kuudennen kerroksen terassiltaan. Ääniwalli taas tarjoaa kattavasti erilaisia esiintyjiä, joihin kuuluu myös elektronisen tanssimusiikin esiintyjiä. Ääniwalli tarjoaa myös upeat ja urbaanit puitteet musiikista nauttimiseen. Sen tiloissa toimii päivisin myös skeittihalli ja skeittikauppa.

Helsinki Night Club – Nostalginen Tavastia

Tavastia on Helsinki Club, jonka nimi on tuttu monelle kaupungin ulkopuolellakin asuvalle. Vuonna 1970 auennut Tavastia on yksi Euroopan vanhimmista vieläkin toimivista rock-klubeista. Sen tarjontaan kuuluu silti myös monia muitakin genrejä, sekä klubi-iltoja. Tavastialla ovat esiintyneet monet Suomen suurimmat artistit ja myös kansainväliset vieraat. Vuonna 2009 käynnistyneestä Tavastian Lauantaidiskosta on myös tullut huippusuosittu tapahtuma Helsingin yössä.

Tämä Helsinki Club kertoo tarjoavansa kaupungin parhaat dj-vetoiset tanssit joka lauantai keikkojen jälkeen. Musiikkigenre voi hieman vaihdella ja siitä pääsee nauttimaan aina aamuun puoli viiteen saakka. Tavastian Semifinal toimii uusien kykyjen ponnahduslautana ja siellä pääseekin nauttimaan usein etenkin DJ-musiikista.

Löydä oma club-musiikkisi

Helsingin eri klubit tarjoavat eri esiintyjiä ja eri musiikkivaihtoehtoja. Itselleen parhaimman klubin voi löytää tutustumalla ensin elektronisen tanssimusiikin eri genreihin ja löytämällä niistä suosikkinsa. Siltä pohjalta osaa valita paremmin klubin, jonka musiikki vastaa juuri omaa suosikkigenreä. Eri tanssimusiikin genreihin voi tutustua helposti netissä eri musiikkipalveluiden avulla. Musiikin kuuntelu onnistuu kätevästi vaikkapa työmatkalla tai siivotessa. Voit jopa pelata nettikasinolla musiikkia kuunnellessasi. Tutustu esimerkiksi sivustoon ComeOn ja kokeile onneasi!

Toinen keino löytää itselle sopivaa musiikkia ja itselle sopiva klubi, on tutustua eri DJ:n tarjontaan ja seurata oman suosikki-DJ:n esiintymiskalenteria. Kannattaa muistaa, että suosikkimusiikistaan voi nauttia klubeilla myös ilman DJ:tä. Moni yökerho soittaa musiikkia laadukkailla laitteilla, joista suosikkimusiikki kuuluu takuulla aivan eri tavalla kuin kotistereoista kuunneltuna.

Moni Helsinki Club tarjoaa live-musiikkia

Live-musiikki on monien mielestä se paras tapa nauttia musiikista. Helsingin yökerhot tarjoavat vaihtelevan valikoiman live-musiikkia. Esimerkiksi Apollo Live Club Helsingin ydinkeskustassa tarjoaa runsaasti live-esityksiä, mukaan luettuna DJ-keikat. Legendaarinen Kallion Kuudes linja tarjoaa myös monipuolisesti erilaista musiikkia, samoin kuin Kallion Cafe Mascot. Kampin Circus ei tarjoa musiikkia joka päivä, mutta musiikkipäivinä tarjolla on live-musiikkia ja niiden ulkopuolella yökerhotoimintaa.

Malmin Lucky Lady on myös yhdistetty baari ja yökerho, joka tanssittaa viikonloppuisin kello 22 alkaen. Muina aikoina se tarjoaa esimerkiksi karaokea ja paljon muuta menoa maanantaista sunnuntaihin. Paikka on jopa mahdollista vuokrata yksityiseen käyttöön.

Jokaiselle klubeista ja elektronisesta musiikista kiinnostuneille löytyy takuulla itselle sopivaa musiikkia soittava Helsinki Club. Helsinki tarjoaa tässä tekstissä mainittujen klubien lisäksi vielä monia muita klubeja ja live-musiikkia tarjoavia paikkoja, joihin kannattaa tutustua. Elektroninen musiikki on usein parasta juuri klubeilla; taitavan DJ:n soittamana tai laadukkaista äänentoistolaitteista kuunneltuna samanhenkisten ihmisten ja hyvien juomien parissa!